Звычайна людзі блытаюць вушакі з антэатрамі і наадварот. У рэчаіснасці, гэта не рэдкасць, калі вушанку можна размоўна называць "мурашкаедам". Нягледзячы на ​​такую ​​мясцовую мянушку і іх некалькі падобны выгляд, капы і мурашкі не звязаныя паміж сабой і жывуць на асобных кантынентах.

Жыхар Афрыкі, аардварк - адзіны вядомы жывы від млекакормячых з тубулідэната. Яе таксама часам называюць "зямлёй свінню" альбо "молатай свінню" з-за таго, што еўрапейскія пасяленцы лічылі, што аардварка нагадвае прыручаную свінню; нягледзячы на ​​тое, што аардваркі ніякім чынам не звязаны з любым выглядам свінні.

Вушанка мае непрапарцыйна доўгія вушы і хвост, які пачынае густа ў падставы і звужаецца да канца. З кароткай шыяй і выгнутай спіной, разам з доўгімі трубчастымі вушамі, вушак нагадвае бясшэрснага труса з рэдка доўгім носам. Начная жывёла, аардварка, носіць днём пад зямлёй для сну, і вядомая тым, што капае новую норку так часта, як і кожную ноч. Жаночыя падскурнікі звычайна прычапляюцца да адной геаграфічнай вобласці, у той час як мужчынскія аардваркі часцей за ўсё едуць у невядомыя раёны.

У адрозненне ад гэтага, мурашкаед належыць да ордэна Пілозы і звязаны з гультаем. Чатыры розныя віды мурашнікаў можна сустрэць у Паўднёвай і Цэнтральнай Амерыцы. Звычайна яны ўтрымліваюцца ў вільготным асяроддзі, напрыклад, на балотах і берагах рэк, а часам і ў вільготных лясах. Чатыры віды вагаюцца ў памеры ад двух да васьмі футаў у даўжыню. Як і вушакі, яны адзінокія жывёлы, за выключэннем групоўкі маці і дзіцяці. У адрозненне ад капыла, мурашнікі жывуць над зямлёй. Калі яны хочуць спаць, яны проста згортваюцца ў ціхім месцы і выкарыстоўваюць свае густыя хвасты, каб прыкрыць сябе.

Акрамя таго, у аардаваркі ёсць толькі кароткая грубая поўсць, у той час як у мурашкаедаў доўгая густая поўсць і звычайна прымаюць мядзведзяў. Тым не менш, вы можаце ўсё-ткі прыгатаваць іх на абед, а рэчы не стануць нязручнымі, бо мурашкі і тэрміты - гэта пераважная кухня для абодвух членаў жывёльнага каралеўства. Такім чынам, мурашкаеды адрозніваюцца ад ардаваркаў наступнымі спосабамі:

1. Мурашы жывуць у Паўднёвай і Цэнтральнай Амерыцы, у той час як аардваркі жывуць у Афрыцы.

2. Аардваркі - адзіны від атрада Тубулідэната, у той час як ёсць некалькі відаў мурашкаедаў, усе яны адносяцца да атрада Пілоза.

3. Антэатры жывуць над зямлёй, у той час як аардваркі аддаюць перавагу зарывацца пад зямлю.

4. Авардвакі маюць кароткія грубыя валасы, а ў мурашкаедаў доўгія густыя поўсці.

Літаратура